De scoutsleiding

Nick Schurink - teamleider

NickIk ben Nick Schurink. Van het seizoen 2008-2009 tot het seizoen 2011-2012 ben ik leiding geweest bij de ‘dolfijnen’, tegenwoordig bekend als Isala II welpen. Dit is een groep van de watertak van Scouting Dieren. Hier hield ik mij vooral bezig met de programma’s op het land, maar ook af en toe met een zeil of roei/wrik programma. In mijn laatste jaar bij de Isala II welpen ben ik ook begonnen bij de scouts van de landtak. Hier ben ik vanaf het seizoen 2011-2012 tot heden leiding. Hier doe ik graag de programma’s die betrekking hebben met de term ‘primitief’. Hier bedoel ik mee; vuur maken, pionieren en tochttechnieken. Binnen het leidingteam van de scouts ben ik verantwoordelijk voor het ‘papierwerk’. Ik regel de vergaderingen, notuleer, ben de voorzitter en zorg voor de programmalijst. Het leuke van leiding zijn vind ik het organiseren van de opkomsten en het organiseren van de kampen, zowel de weekendkampen als het zomerkamp. Ook vind ik het leuk om ervoor te zorgen dat de kinderen een leuke dag hebben en dat ze alweer zin hebben in volgende week.

Luuk Slijkhuis

Mijn naam is Luuk Slijkhuis. Ik ben vanaf ongeveer 2010 leiding bij de scouts. In 1999 ben ik begonnen bij Scouting Dieren. Verder ben ik nog materiaal meester in onze groep, dit houdt in dat ik onder anderen de bijlen en zagen bijhoud. Als programma met de leden vind ik actieve spellen erg leuk. Maar ook typische Scouting-activiteiten zoals: pionieren, hike en vuur stoken zijn mijn favoriet.

Erin

Nadat ik aangegeven had te stoppen met paardrijden op zaterdag, bedacht de scoutsleiding dat ik dan wel tijd over had om leiding te gaan geven. Ik had hiervoor ook al op scouting gezeten, maar ben rond 2010 gestopt. Het leek mij erg leuk om weer bezig te gaan met scouting en ik ben dan ook leiding geworden. Ik vind het doen van activiteiten waarin spel en scouting technieken gecombineerd worden erg leuk. Het mooiste blijft toch wel de lach van de kinderen als ze bezig zijn!