DIEREN - Zaterdagmiddag 5 oktober 2013 waren er opvallend veel activiteiten Dieren. Eén daarvan was de vossenjacht voor de welpen uit de (scouting) regio rondom de IJssel.

Wie kent het niet van vroeger: van school, padvinderij of kinderclub? De vossenjacht, een speurtocht, maar dan anders. Er wordt niet met een kaart of zo iets gelopen, er zijn geen verborgen aanwijzingen of opdrachten onderweg. Bij de vossenjacht gaat het er om te zoeken naar “vossen”, meestal zijn dit lieden van de leiding die zich vermomd hebben. Het is vaak ook spannend voor de kinderen omdat het soms twijfelachtig is of het om een “vos” of om iemand die er gewoon een beetje anders uitziet en niets met het spel van doen heeft, gaat.
Het doel van de jacht is zoveel mogelijk van deze “vossen” op te zoeken en van  hen een stempel of iets gelijkwaardigs als bewijsstuk te scoren. Na afloop wordt er gekeken wie de meeste “vossen” heeft gevonden én wie de snelste is.

vossenjacht dieren 2vossenjacht dieren 1

Bijdrage: Peter de Waard