DIEREN - Vrijdag 21 maart was het weekend waar een hoop leden van de Thunar welpen van Scouting Dieren al weken naar uitkeken. Het jaarlijkse weekend kamp zou van start gaan voor deze leden tussen de 7 en 11 jaar! Een enthousiast leidingteam had dit weekend al weken in de voorbereiding staan, waarbij de welpen nietsvermoedend op een heus middeleeuws weekend zouden gaan.

De kampgangers kregen aan het begin van het kamp te horen dat ze opgedeeld werden in twee groepen, of eigenlijk twee koninkrijken uit de Middeleeuwen, die aan het eind van het kamp de strijd met elkaar aan zouden gaan. De welpen konden hun karakter kiezen en attributen hiervoor verzamelen tijdens een ingewikkeld postenspel waarbij ze van hot naar her moesten rennen. Dit karakter bezorgde enkele bonussen voor beide teams gedurende het kamp.

Zaterdagochtend kregen de kinderen de kans om hun handelskwaliteiten te testen om zo extra grondstoffen te verdienen. Hiermee konden de koninkrijk uitgebreid worden. Om de middeleeuwse sferen nog beter te kunnen proeven namen de welpen 's middags een kijkje in kasteel Doornenburg. Daar werden zij meegenomen naar de Middeleeuwen en werd verteld en verbeeld hoe de mensen toen leefden. Tijdens het avondmaal waanden de welpen zichzelf in de Middeleeuwen met een Bourgondisch maal, waarbij het bestek netjes opgeborgen bleef. En terwijl de welpen rustig lagen te slapen bereidde de leiding nog een spannend nachtspel voor, een smokkelspel om hun koninkrijk te redden van rovers.

Op zondag was het weer de grote spelbreker. Door regen- en hagelbuien kon de langverwachte 'strijd' tussen de koninkrijken helaas niet doorgaan. Daarom sluiten de welpen pas een week later hun kamp af, tijdens de normale opkomst. Het was een zeer geslaagd weekend, en welpen en leiding zochten op zondag dan ook snel hun bed op om bij te komen van het drukke weekend.

thunar welpenkamp 2014 1

thunar welpenkamp 2014 2

Bron: Rheden Nieuws
Geplaatst op 31-03-2014