DIEREN - Zoals de explorers van Scouting Dieren altijd doen, gaan zij in de meivakantie op zomerkamp. Dit jaar zijn ze op de fiets naar Nistelrode gegaan en tijdens het kamp is ook alles per fiets gegaan. Ze zijn het hele kamp met z’n vijven geweest, en tussendoor zijn er nog twee leden geweest.

Tijdens hun kamp hebben ze echter niet stilgezeten. Zo zijn ze bijvoorbeeld naar een Klimbos geweest waar ze meters boven de grond tussen de bomen allerlei hindernissen langs moesten trotseren, klimmen, slingeren, springen en glijden.

De explorers moesten echter wel eerst hun kunsten vertonen op het kinderparcours, wat op zo'n twee meter hoogte lag, voordat ze door mochten naar de andere parcours op acht en tien meter hoogte.

Ook hebben ze een tocht gemaakt met een kano om vervolgens een rondleiding te krijgen in een watervluchtmuseum. De kanotocht begon bij een watervluchtmolen. Vanaf hier hebben de explorers ongeveer zes kilometer gekanood. Een deel van de groep vond het zo leuk, dat ze de helft van de tocht achteruit gekanood hebben. Dit hebben ze ook gevoeld in de armen!

Bij de watervluchtmolen hebben ze een rondleiding gekregen van een gids.
Deze heeft de geschiedenis van de molen verteld, en uitgelegd hoe deze watervluchtmolen hier gekomen is. En wat deze molen nu nog doet, kan en mag.

Later in de week zijn een paar leden nog naar het Brabant Museum geweest. En zijn ze wezen zwemmen. Aan het einde van dit zomerkamp hebben de explorers in totaal zo’n 500 kilometer gefietst. En dat allemaal voor de programma’s en activiteiten tijdens het kamp.

Het mooie weer heeft de explorers het gehele kamp vergezeld en het niveau van gezelligheid was zeer hoog. De explorers van Scouting Dieren hebben er weer een geweldige week opzitten. En zijn nu alweer aan het plannen voor het volgende kamp!

zomerkamp explorers 2014 1

 zomerkamp explorers 2014 2

 

Bron: Rheden Nieuws
Geplaatst op 08-05-2014