Isala II welpen

De Isala II welpen uit Dieren zijn opgericht op 1 april 2000. Het is bedoeld voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 7 t/m 11 jaar. De groep bestaat momenteel uit 6 man/vrouw leiding en maximaal 24 kinderen, die elke zomerse zaterdagochtend van 9:00 tot 12:30 draaien. In de winter beginnen we om 10:00 uur omdat we dan geen boten hoeven op te tuigen en eindigen we om 12:30 uur. Deze opkomsten worden gedraaid in het clubhuis 'de Keienheuvel' van Scouting Dieren naast de sluis (Zutphensestraatweg 112 te Dieren). Voor elke opkomst wordt er een programma gemaakt. Zo zal er in de zomermaanden vooral op en om het water worden gespeeld, en in de winter op het land. Enkele voorbeelden naast zeilen zijn roeien en wrikken, maar ook brood bakken, vaardigheidsinsignes halen, knopen, knutselen en actieve renspelen. De welpen van de Isala II groep spelen in het thema Jungle, bij de meeste mensen wel bekend van het jungleboek. Alle leiding heeft dan ook een jungledier geadopteerd en gebruikt deze naam tijdens de opkomsten.

Naast de gewone opkomsten worden er verschillende leuke kampen georganiseerd. Er is minimaal één weekendkamp per jaar en een spetterend zomerkamp. Het zomerkamp vindt gewoonlijk plaats in het begin van de grote schoolvakantie (wij houden wel rekening met verschillende regio's ). Dit kamp duurt circa 8 dagen. Verder zijn er speciale dagen als Sinterklaas, Carnaval, Jota etc.

Boten
De watertak van Scouting Dieren heeft de beschikking over 7 lelievletten. De welpen zeilen en roeien ook in deze lelievletten. Er zijn twee soorten lelievletten, namelijk Beenhakker vletten en Tukker vletten, en onze groep heeft de beschikking over beide modellen. Op deze boten leren de welpen alles over zeilen en roeien, maar ook over het onderhoud van deze stalen boten. In de winter moeten de boten weer geheel opgeknapt worden, dat betekent dus schuren en zeilen wassen!

Naast de lelievletten heeft de watertak van Scouting Dieren ook een grote sleper genaamd Klaus en een klein slepertje met de naam Brutus. Tijdens het zeilen is er altijd gediplomeerde leiding in de boot. Ook zeilen welpen altijd met een reddingsvest aan.

Voor alle vragen over de Isala II welpen, het programma en de opkomsten, kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de leiding.