Explorers

Jongeren van 15 jaar tot ongeveer 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers organiseren hun eigen activiteiten in binnen- en buitenland. Deze speltak is dan ook zeer zelfstandig en leert goed om te gaan met verantwoordelijkheden. Wekelijks neemt één van de leden het voortouw in de organisatie van een programma. Dit kan van alles zijn. Een spel-avond of fietstocht door de omgeving. Ook het maken van een groot spel of pionierobject zit in de planning. Verder worden er veel kleinere spelletjes gespeeld, zoals kaarten en pokeren.

De explorers draaien elke vrijdag avond van 1900 tot ongeveer 2200, al kan dit later worden wanneer het extra gezellig is! 

Activiteiten
De explorers nemen deel aan veel activiteiten in de omgeving of steunen andere speltakken bij een kamp. Verder klussen de explorers ook aan het gebouw en helpen ze mee met het bedenken van opkomsten voor de andere speltakken. Ook bieden ze een helpende hand bij een grote organisatie als de hondenshow of de Nacht van de Nacht.
De activiteiten die op de planning staan zijn diverse (weekend)kampen, een casinoavond, een filmavond, rookbommen maken, een PubQuiz, een waterraket bouwen en de Airborne wandeltocht. Ook staat er weer een aantal verrassingsopkomsten in de agenda. 

explorers RGB

Even in het kort

  • Wat: De Explorers.
  • Voor wie: Jongeren van 15-18 jaar.
  • Wanneer: Elke vrijdag om 20:00 uur.
  • Waar: De Geitenberg, Kolonieweg 9 te Dieren.
  • Contact: explorers@scoutingdieren.nl