Gebouwen

Scouting Dieren is een vereniging die het geluk heeft om 2 gebouwen in haar bezit te hebben om zo alle speltakken te accommoderen.

De Geitenberg - Kolonieweg 9 te Dieren

De Geitenberg is het gebouw wat te vinden is aan het eind van de kolonieweg in Dieren. In dit gebouw hebben alle speltakken van de landtak ruimte om hun opkomsten te houden. Omdat het gebouw midden in de bossen van de Veluwezoom is gelegen is het een perfecte weergaven van deze landtak. De leden kunnen naar hartelust een kampvuur bouwen in de kampvuurkuil of uitgezette tochten lopen vanaf de Geitenberg. Daarnaast is dit gebouw ook beschikbaar voor verhuur.

KeienheuvelDe Keienheuvel - Zutphensestraatweg 112 te Dieren

Aan de Zutphensestraatweg, naast de sluis van Dieren, ligt sinds 1985 het terrein van onze watertak. Op dit mooie plekje is in 1995 ons clubhuis 'de Keienheuvel 2' gebouwd. Het gebouw is voorzien van alles wat een watertak nodig heeft. Op de begane grond bevinden zich een ruim speellokaal waar alle groepen gebruik van maken, de toiletten en een keuken.
Onder het gebouw is een kelder. Deze kelder is heel handig om 's winters warm en droog het botenonderhou
Pontond te doen. De deuren van de kelder leiden naar een terras met schitterend uitzicht over de IJssel. Daar staat de hijskraan die onze vletten in en uit het water takelt.
Verder naar beneden liggen onze boten aan de steiger en ponton in de sluiskolk. Dit ponton is geschonken door Jack van Essen. Hier liggen in de zomer onze bootmaterialen .
We zijn bijzonder blij met deze mooie locatie.