Beste potentiele sponsor,

De Watertak van Scouting Dieren maakt voor de activiteiten op het water gebruik van een sleepboot om de veiligheid op het water te kunnen garanderen. Momenteel hebben we 1 sleepboot tot onze beschikking, maar deze sleper is niet meer de nieuwste. De Brutus is geen sterke sleper, maar wel sterk genoeg voor de reguliere wekelijkse opkomsten.

Afgelopen jaar heeft de motor van de Brutus de geest gegeven en in de afgelopen maanden is hard gewerkt om de motor voor weinig geld te vervangen. Hierdoor kunnen we nog enkele tijd de opkomsten door laten gaan. Maar dit is op langere termijn geen oplossing.

Nu zijn wij op zoek naar een nieuwe boot dat veilig, duurzaam, zuinig en betrouwbaar is, zodat we iedere weekend veilig naar de overkant kunnen varen. Om deze nieuwe sleepboot te financieren hebben wij ongeveer €25.000,- nodig. Tot nu toe hebben we met gezamenlijke acties zoals: flessen actie, klussen in de buurt, klussen voor anderen organisaties, speculaas verkoop en verkoop op markten enzovoorts, €14.000,- opgehaald. Dit is echter nog niet genoeg om de nieuwe boot te kunnen bekostigen.

Bij De Landtak is het dak aan vervangen toe. Deze ligt er nu 45 jaar op, en is toen der tijd er tweedehands op gelegd. Het dak brokkelt af, en het riet en hout wat hieronder ligt begint te rotten. Deze zal dus volledig vervangen moeten worden. We hebben hier al geld voor opzij gezet, maar dit is niet voldoende.

Scouting Dieren heeft helaas weinig eigen middelen beschikbaar.
We zullen dus ergens minimaal €12.000 voor een nieuwe(re) sleper en €15.000 voor een nieuw dak vandaan moeten halen. Daarvoor hebben we dringend uw hulp nodig!

Sponsoring van materialen o.i.d. is ook altijd welkom. Wij hebben wekelijks 100 kinderen rond lopen die we een fantastische dag willen geven, en daarbij gaan we ook jaarlijks op kampen. Dit kost natuurlijk ook een hoop geld, denk alleen al aan overnachting en eten.

We zijn op zoek naar bedrijven of particulieren die ons willen sponsoren of die een donatie willen doen. Andere ideeën om aan geld te komen of giften zijn ook zeer welkom! Uiteraard zijn we bereid iets terug te doen. Naast donaties en sponsoring zullen we ook zelf een aantal acties initiëren om geld in te zamelen.

Ook zijn wij in het dorp en elders regelmatig te vinden bij markten en (regionale) activiteiten (bijv. Verenigingendag, Nacht van de Nachten, Callunagames, Sinterklaasintocht, ect.)
Wij zijn altijd bereid om met u mee te denken over wat wij terug zouden kunnen doen voor u! Denk bijvoorbeeld aan het dragen van uw logo (kan ook op de website), een klus voor u en natuurlijk bent u altijd welkom met een dag met ons mee te draaien!

Kortom: we hebben u nodig en elke vorm van hulp is welkom!

Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Donaties zijn welkom op rekening nummer:
195807 (ING)
t.n.v. Stichting Scouting Dieren
o.v.v. “Donatie sleper Watertak” of “Donatie dak Landtak”
Scouting Dieren

De volgende bedrijven dragen Scouting Dieren een warm hart toe:

Doorn zeilmakerij

Morrien Lasvast